Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Μαρμελάδα από μαύρη σταφίδα (Κορινθιακή)


Αρχικά, διαλέγουμε την πρώτη ύλη και προσέχουμε να μην είναι "φαρμακωμένη".


Ξερογιάζουμε με προσοχή, αφαιρώντας κοτσανάκια και τυχόν χαλασμένες ρόγες.


Προσθέτουμε σε κατσαρόλα τις ρόγες με νερό και ζάχαρη (π.χ. 1 κιλό ρόγες, 1/2 κιλό νερό και 1/2 κιλό ζάχαρη) και σιγοβράζουμε.


Μετά μισή ώρα πολτοποιούμε εν μέρει το περιεχόμενο της κατσαρόλας, προσθέτουμε φύλα αρμπαρόριζας και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.
Τέλος προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού (για την ποσότητα του παραδείγματος), ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα οποία αφήνουμε αναποδογυρισμένα, πάνω σε μια πετσέτα, μέχρι να κρυώσουν.

Μετά βρώσις κατά βούλησιν!!! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου