Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

Ηπειρώτικο λαχανόψωμο

Είναι μια παραλλαγή του πλαστού που φτιάχνουν συχνά στην Ήπειρο.


Υλικά:
1/2 κιλό λαχανικά (σέσκουλα και σπανάκι)
2 κρεμμύδια φρέσκα
3 πιπεριές καυτερές
1 χούφτα μαϊντανός
1 κ. σ. δυόσμος
1 κ.σ. αλάτι χοντρό
2 αβγά
300 γρ. φέτα
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

Αφού πλύνουμε και χοντροκόψουμε τα λαχανικά (σέσκουλα, σπανάκι και κρεμμύδι) και προσθέσουμε τις πιπεριές, το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα, αλατίζουμε και μαλάζουμε για να μαλακώσουν και να βγάλουν το ζουμί τους που δεν το πετάμε.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα στραγγισμένα λαχανικά, προσθέτουμε τα αβγά, τη φέτα, το 1 φλ. λάδι και το αλεύρι. 
Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο προσθέτοντας λίγο λίγο και το ζουμί των λαχανικών.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι (26 εκ.), το πασπαλίζουμε με αλεύρι, για να μην κολλήσει η πίτα μας και απλώνουμε τη ζύμη πιέζοντάς τη για να γίνει επίπεδη. 
Αλείφουμε καλά την επιφάνεια με το υπόλοιπο λάδι ώστε να πάει παντού και ψήνουμε για 50 λεπτά (20 λεπτά στους 200 βαθμούς και τα υπόλοιπα στους 185)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου