Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

Μελιτζανοκεφτέδες

Είπαμε, σήμερα είχα πρωινή συγκομιδή και είπα να μην τα αφήσω και μπαγιατέψουν! 


Υλικά:
5 μελιτζάνες τσακώνικες
5 πιπεριές Φλωρίνης
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένα 
1 σφηνάκι λάδι
1 αβγό
300 γρ. φέτα τριμμένη
1 κ. σ. μπούκοβο
αλεύρι όσο πάρει
λάδι για το τηγάνισμα

Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές για μια ώρα στους 180 βαθμούς.
Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και κρατάμε την ψίχα (απ' τις πιπεριές αφαιρούμε και τα σπόρια)
Σε μια λεκανίτσα  ανακατεύουμε όλα τα υλικά και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.
Μοιράζουμε κουταλιές σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά (μην ξεχνάμε οτι τα κύρια υλικά είναι ήδη ψημένα).
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο, να φύγει το παραπανίσιο λάδι και σερβίρουμε συνοδεύοντας με παγωμένη μπύρα, η πικράδα της οποίας δένει με την πικράδα που κρατάει η μελιτζάνα, ή με παγωμένο μοσχάτο άσπρο κρασί που ισορροπεί αυτή την πικράδα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου