Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Κολοκυθόπιτα ξεβράκωτη!!!

Άλλο ένα μπλέτσι. Έτσι λέμε, στην Ήπειρο, τις πίτες χωρίς φύλλο.



Υλικά
4 κούπες κολοκύθα γλυκιά, τριμένη στο χοντρό τρίφτη του τυριού
2 μεγάλα κρεμύδια, κι αυτά τριμένα στο χοντρό τρίφτη
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα λάδι
1/2 κούπα τραχανά γλυκόν
1 κούπα φέτα τριμένη με το χέρι
1/2 κούπα αλεύρι ολικής
1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 πιπεριές κέρατο
1 κ. σ. πιπέρι καυτερό
1 κ. σ. δυόσμο

Ανακατεύουμε, καλά, όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, ώστε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, ώστε να μην κολήσει η πίτα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 185 βαθμούς.

Τρώγεται και κρύα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου