Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Μαρμελάδα από πορτοκάλι

Μια εύκολη μαρμελάδα, που τρώγεται (εύκολα) και με το κουτάλι, σαν γλυκό!

υλικά:
6 πορτοκάλια
1 λεμόνι
2 φλυτζάνια νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη

Εξυπακούεται οτι και τα πορτοκάλια και το λεμόνι είναι απ' τα δέντρα μας ή τα δέντρα κάποιου φίλου, χωρίς φάρμακα!
Ξύνουμε με τον ψιλό τρίφτη τα πορτοκάλια και το λεμόνι και κρατάμε σε ένα μπωλ το ξύσμα.
Αφαιρούμαι τις φλούδες και τα σπόρια και ψιλοκόβουμε σε άλλο μπωλ την ψύχα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ψίχα (μαζί με το χυμό που προέκυψε), το ξύσμα και το νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά και το αφήνουμε για μια μέρα.
Την επόμενη προσθέτουμε στην κατσαρόλα  τη ζάχαρη και ξαναβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα αφήνουμε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου