Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Νέκταρ τῶν Ἑσπερίδων


λικ
1,5 λτρο τσπουρο
φλοδες π:
1 πορτοκλι
1 λεμνι
2 μανταρνια
1 λτρο νερ
800 γραμμρια ζχαρη
3 φλλα ρμπαρριζας 

Πλ
νουμε τ σπεριδοειδ μας κα τ ξεφλουδζουμε προσεκτικ.
Βζουμε τς φλοδες σ γυλινο δοχεο μαζ μ τ τσπουρο, κλενουμε καλ κα τ φνουμε σ σκοτειν κα δροσερ μρος γιά να μνα.
ταν περσει  μνας, τοιμζουμε τ σιρπι μας.
Σ κατσαρλα βρζουμε τ νερ μ τ ζχαρη κα τ φλλα ρμπαρριζας, γι 15 λεπτ.
φνουμε ν κρυώσει.
Στραγγζουμε τ περιεχμενο το γυλινου δοχεου, πο ξεκουρστηκε γι να μνα στ σκοτδι κα προσθτουμε τ κρυωμνο σιρπι.

νακατεουμε λαφρ κα εμαστε τοιμοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου