Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Ο μπυρομεζές της κρίσης...

...ή, δεν είναι εποχή να πετάς τα περισσεύματα.


Προχτές απλώθηκε στο τραπέζι, ένα ολόκληρο κοτόπουλο ψημένο στη σούβλα.
Μετά το πέρας της βραδιάς, είχε περισσέψει σχεδόν το μισό, που μπήκε στο ψυγείο για αργότερα.
Σήμερα ήρθε το αργότερα, μαζί με την επιθυμία για μια (δυο, τρεις...) παγωμένη μπύρα...

Καθαρίζουμε, λοιπόν, το προχτεσινό ψημένο κοτόπουλο από κόκαλα, πέτσες και χόνδρους και ψιλοκόβουμε το κρέας που προέκυψε.
Σε ένα λεκανάκι, προσθέτουμε ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη, δυο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ένα αβγό, ένα σφηνάκι λάδι, ψιλοκομμένα φύλλα από τρία κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, αλάτι, μπούκοβο και όσο αλεύρι χρειάζεται για να δέσει το μείγμα μας, ώστε να στέκεται στο κουτάλι.
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά (δεν θέλει περισσότερο γιατί το κοτόπουλο είναι ήδη ψημένο).
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και συνοδεύουμε με παγωμένη μπύρα (μια απ' τις τόσες Ελληνικές που υπάρχουν)!!!   

2 σχόλια:

  1. Το αίσθημα της δίψας μπερδεύεται πολλές φορές με το αίσθημα της πείνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα υπάρχει αίσθημα, όλα τ' άλλα βολεύονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή