Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Κεφτέδες με λιαστή ντομάτα και καπαροβλάσταρα


Υλικά:
8 λιαστές ντομάτες σε λάδι
8 καπαροβλάσταρα τουρσί
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κλωναράκι πλατύφυλλο βασιλικό φρέσκο
1 αβγό
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
αλάτι, μπούκοβο
λάδι

Βάζουμε τις ντομάτες και τα καπαροβλάσταρα μια ώρα σε νερό, για να ξεπλυθούν από το λάδι και το ξύδι. Μετά τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Ψιλοκόβουμε σε μια λεκανίτσα τις ντομάτες, τα καπαροβλάσταρα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φύλλα του βασιλικού.
Προσθέτουμε το αυγό, ένα σφηνάκι λάδι, το αλάτι, το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά τα υλικά με το χέρι.
 Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και τα δουλεύουμε όλα μαζί με ένα κουτάλι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα ώστε το μείγμα μας να "δέσει".
Σκεπάζουμε τη λεκανίτσα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Μοιράζουμε κουταλιές σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στραγγίζουμε το παραπανίσιο λάδι σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε τους κεφτέδες μας ζεστούς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου