Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Πελτές πιπεριάς

Αν δεν έχετε δικό σας κήπο χωρίς φάρμακα (ή κάποιον που να είστε σίγουροι οτι ότι σας δώσει είναι αφαρμάκωτο) και υπομονή, αφήστε το...

υλικά:
Μαζεύουμε ότι πιπεριές έχουν μείνει ακόμα στον κήπο μας (κάθε είδους). Στη συγκεκριμένη συνταγή ήταν 1,5 κιλό περίπου


1 κ. σ. αλάτι χοντρό
2 φλιτζάνια του καφέ λάδι

Πλένουμε τις πιπεριές τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για μισή ώρα στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Ενδιάμεσα τις γυρίζουμε μόλις μαυρίσουν απ' τη μια μεριά.
Μετά τις βάζουμε σε ένα γυάλινο τάπερ και το κλείνουμε με μεμβράνη για να μαλακώσουν και να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.
Όταν κρυώσουν (εδώ θέλει υπομονή) με ένα μαχαιράκι για βοήθεια αφαιρούμε φλούδα, κοτσάνια σπόρους και νεύρα. Τα υγρά που βγάζουν δεν τα πετάμε.
Με το ραβδομπλέντερ (αυτό το μαγικό εργαλείο) πολτοποιούμε αφού έχουμε προσθέσει στις πιπεριές και τα υγρά τους.
Ρίχνουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και ζεσταίνουμε. Αφού κάνουν το πρώτο "πλαφ", προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε συνέχεια για δέκα λεπτά, αφ' ενός για να ομογενοποιηθεί το λάδι, αφ΄ εταίρου για να μην συνεχιστούν τα "πλαφ", γιατί η κουζίνα μας σε λίγο θα θυμίζει σφαγείο πουλερικών...
Μετά τα δέκα λεπτά αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε αποστειρωμένα βάζα, που τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα μέχρι να κρυώσουν.
Αν η αποστείρωση και η κονσερβοποίηση γίνουν σωστά (στα κρύα βάζα το καπάκι είναι βαθουλωμένο προς τα μέσα) διατηρούνται στο κελάρι ή σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για ένα χρόνο (σιγά μην τ' αφήσετε).


 Μετά το άνοιγμα καλύπτουμε την επιφάνεια μα λίγο λάδι και διατηρούμε στο ψυγείο, για όσο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου