Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η άλλη πατζαροσαλάτα


Προσοχή: Τα παντζάρια κάνουν καλό σε ότι έχει σχέση με την καρδιά, αλλά επειδή μεγαλώνουν μέσα στο χώμα μαζεύουν ότι περιέχεται σ' αυτό, οπότε τρώμε μόνο τα δικά μας που ξέρουμε οτι είναι αναθρεμμένα μόνο με κοπριά. Αλλιώς...


Μαζεύουμε, λοιπόν, αυτά που ο βολβός τους έχει αρχίσει να βγαίνει απ' το χώμα, τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε τα ξερά και φαγωμένα φύλλα.
Βολβούς, κοτσάνια, καλά πράσινα και κόκκινα φύλα τα βράζουμε στη χύτρα για 20 λεπτά.
Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί*.
Όταν κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε με ψαλίδι λαχανικών (άλλο φοβερό εργαλείο), προσθέτουμε σκόρδο περασμένο στην πρέσα σκόρδου, χοντρό αλάτι, λάδι και ξίδι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγο να μπερδευτούν οι γεύσεις.
Οι ποσότητες, ανάλογα με το γούστο μας.

*Το ζουμί της κατσαρόλας το σουρώνουμε σε ένα μπουκάλι, το βάζουμε στο ψυγείο και πίνουμε ένα ποτήρι κάθε πρωί προσθέτοντας το χυμό μισού λεμονιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου