Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Χορτοκεφτέδες


(στη φωτογραφία, ότι έμεινε απ' την πρώτη δοκιμή...)

Υλικά:
μια χεριά σέσκουλο
μια χεριά ραδίκι
μισή χεριά φύλλα φρέσκου κρεμμυδιού
δυο χούφτες φέτα τριμμένη
τρεις πιπεριές (η μια καυτερή)
τέσσερις λιαστές ντομάτες
ένα κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
ένα φλιτζάνι λάδι ελιάς
ένα αβγό
αλεύρι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Αρχικά βάζουμε τις λιαστές ντομάτες σε νερό να μουλιάσουν.
Κόβουμε μέτρια το σέσκουλο, το ραδίκι και τις πιπεριές και τα ζεματίζουμε για 10 λεπτά.
Αφού στραγγίσουν και κρυώσουν λίγο προσθέτουμε  χοντροκομμένα, το φρέσκο κρεμμύδι, τη φέτα και τις λιαστές ντομάτες, το λάδι, το αβγό και τα φυλλαράκια απ' τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι συμπληρώνοντας τόσο αλεύρι, όσο χρειάζεται να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
Μοιράζουμε κουταλιές σε τηγάνι με καυτό λάδι και τηγανίζουμε ένα λεπτό από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε και αφήνουμε τους κεφτέδες (ή τις κεφτέδες) σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και  μετράμε χρόνο, πόσο θα μείνουν... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου