Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Γλυκό πορτοκάλι


υλικά:
πορτοκάλια
ζάχαρη
2-3 μερίδες βανίλια 
(οι ποσότητες διαμορφώνονται στην πορεία)

Πλένουμε καλά καμιά δεκαριά πορτοκάλια και τα βράζουμε ολόκληρα για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Αφού κρυώσουν τα κόβουμε πρώτα στη μέση κατά μήκος και μετά σε μέτριες φέτες, αφαιρώντας την πρώτη και την τελευταία.
Ζυγίζουμε τις φέτες μαζί με το ζουμί τους, προσθέτουμε ίση ζάχαρη, τη βανίλια και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.  
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου