Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Μελιτζανόπιτα; (δεν θα τόλεγα έτσι)


υλικά (επιμένω, αφαρμάκωτα, αλλιώς μην ασχολείστε...)
μελιτζάνες κάθε είδους
ντομάτες, επίσης κάθε είδους
πιπεριές (πράσινες κλασικές και καυτερές)
πολτός σκόρδου
τυρί φέτα
κρεμμύδι ξερό
λάδι



Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι με χοντρό αλάτι να ξεπικρίσουν.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες, στραγγίζουμε το αποτέλεσμα (να φύγουν τα σπόρια και οι φλούδες).
Στο μπλέντερ ομογενοποιηούμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τη φέτα και τον πολτό του σκόρδου, μαζί με το λάδι και το χυμό απ' τις ντομάτες.
Ξεπλένουμε και στύβουμε (στο χέρι) καλά τις μελιτζάνες.
Σε λαδωμένο ταψάκι, στρώνουμε τις μελιτζάνες.
Σκεπάζουμε με το μείγμα του μπλέντερ.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Ψήνουμε για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.



Βγάζουμε το ταψάκι, αφήνουμε να κρυώσει και συνοδεύουμε με καλό (σπιτικό) τσίπουρο!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου