Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Χωριάτικη τυρόπιτα, χορταστική!!!


ὑλικά

γιά τό φύλλο
ὑλικά κάι συνταγή, ἐδῶ.
(ἡ συνταγή, εἶναι δοκιμασμένη καί δέν τήν ἀλλάζω)

γιά τή γέμιση
4 ἀβγά
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια γάλα
200 γρ. καλαμποκάλευρο
500 γρ. φέτα σκληρή
200 γρ. κίτρινο τυρί ὑμισκληρο
πιπέρι (ἀνάλογα μέ τό γοῦστο σας)

Χτυπᾶμε τά ἀβγά καλά καί προσθέτουμε, ἀνακατεύοντας, καί τά ὑπόλοιπα ὑλικά τῆς γέμισης μέ τή σειρά πού τά γράφω (ἡ φέτα χοντοτριμμένη μέ τό χέρι, τό κίτρινο τυρί χοντροτριμμένο μέ τόν τρίφτη)· τό ἀποτέλεσμα εἶναι ἕνας ὡραιότατος χυλός!
Στρώνουμε, σέ καλά λαδωμένο ταψί, τό μεγάλο μας φύλλο, μέ τά περισεύματα, ἀπ' ἔξω, γύρω γύρω.
Ἀδειάζουμε τό χυλό μας, φροντίζοντας νά μοιραστοῦν ὁμοιόμορφα τά τυριά.
Σκεπάζουμε μέ τό μικρότερο φύλλο.
Κόβουμε τά περισσεύματα τῶν φύλλων μέ τόν πλάστη στό χεῖλος τοῦ ταψιοῦ.
Στρίβουμε τίς ἄκρες γιά νά κλείσουν τά φύλλα, χαράζουμε τό πάνω φύλλο καί ψήνουμε γιά μία ὥρα σέ προθερμασμένο φοῦρνο, στούς 190 βαθμούς, μέ τό ταψί μας στή δεύτερη, ἀπό κάτω σκάρα.

Ἀφήνουμε λίγο νά κρυώσει (γιά νά κόβεται πιό εὔκολα) καί σερβίρουμε! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου