Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Ρεβίθια στό φοῦρνο, μέ παστουρμᾶ!!!


λικά:
διακόσια πενντα γραμμάρια ρεβίθια
να μεγάλο ξερό κρεμμύδι
δυό σκελίδες σκόρδο
μιά καυτερή πιπεριά
μιά κούπα λάδι
μισή κούπα παστουρμ
, χοντροκομμένο
(τό τσιμένι, το
παστουρμ, δίνει λη τή γεύση καί δέν χρειάζεται πιπλέον καρυκεύματα· οτε λάτι)


Μουλιάζουμε ποβραδίς τά ρεβίθια.
Τήν
λλη μέρα, τά βράζουμε, στό ἴδιο νερό, γιά τρία τέταρτα τς ρας.
Στραγγίζουμε καλά καί τ'
φήνουμε στήν κρη, κρατώντας ἕνα ποτήρι, ἀπ' τό νερό τῆς βράσης.
Κόβουμε, σέ ροδέλες, κρεμύδι, σκόρδο καί πιπεριά.
Τσιγαρίζουμε,
λαφρά, τό κρεμύδι, στό λάδι μας  καί προσθέτουμε στή σειρά τό σκόρδο, τήν πιπεριά καί τά, στραγγισμένα, ρεβίθια· κάνουμε να καλό νακάτεμα καί σβήνουμε τή φωτιά.
δειάζουμε τά λικά μας σέ σκεπαστό, ταψάκι ( μικρή γάστρα, πήλινο τσουκάλι), προσθέτουμε τόν παστουρμ καί τό νερό τῆς βράσης πού κρατήσαμε.
Ψήνουμε, σέ προθερμασμένο φο
ρνο, γιά μιά ρα στούς 180 βαθμούς, λέγχοντας, κατά διαστήματα, μήπως χρειάζεται λίγο νερό κόμα.
Μεζές θεϊκός!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου