Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Μαρμελάδα ἀκτινίδιο, "φόβος"!!!

Μέ στέβια γιά νά τρώγεται φοβα!!!

λικά:
1 κιλό κτινίδια, καθαρισμένα
1 λεμόνι
50 γραμμάρια στέβια
1 φλλο ρμπαρόριζας

Καθαρίζουμε τά κτινίδια (βοηθάει πολύ τό ργαλεο καθαρισμο ντομάτας) καί τά κόβουμε στά  δυό τέσσερα, νάλογα μέ τό μέγεθός τους.
Σέ μι λεκάνη, σκεπάζουμε τά κτινίδια μέ τή στέβια, κλείνουμε μέ διάφανη μεμβράνη καί φήνουμε 12 ρες, σέ θερμοκρασία δωματίου, νά βγάλουν τά ζουμιά τους καί νά μαλακώσουν.
Σέ μιά κατσαρόλα, δειάζουμε τό περιεχόμενο τς λεκάνης, προσθέτουμε τήν ρμπαρόριζα καί βράζουμε γιά 30 λεπτά.
φαιρομε τήν ρμπαρόριζα, πολτοποιομε λαφρά τά κτινίδια (καλό εναι νά βρίσκουμε στή μαρμελάδα μας κομματάκια φρούτου) καί συνεχίζουμε τό βράσιμο μέχρι νά πήξει. 
Γεμίζουμε ποστειρωμένα βάζα καί τά ναποδογυρίζουμε γιά νά κρυώσουν (λέγχουμε ν τά καπάκια χουν «ρουφηχτε», στε νά χει γίνει στεγανοποίηση).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου