Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Μανιταροκεφτέδες


Υλικά:
250 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια
1 αβγό
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
4 κ. σ. λάδι
4 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μαϊντανό ψιλοκομμένο   
ρίγανη, αλάτι, μπούκοβο

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια χωρίς τα κοτσανάκια τους και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπωλ, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Μοιράζουμε κουταλιές σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε ένα λεπτό περίπου από κάθε πλευρά.
Συνοδεύουν υπέροχα παγωμένο λευκό κρασί.

2 σχόλια:

  1. μόλις τους έβγαλα από το Τηγάνι, ζεστοί ζεστοί, μύρισε όλη η γειτονιά!
    ( εβαλα και μια σκελιδα σκορδακι μεσα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Γιώργο. Οι συνταγές μαγειρικής ποτέ δεν είναι απόλυτες. Πάντα επιδέχονται "σκαλίσματα". Αυτή άλλωστε είναι και η μαγεία της κουζίνας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή