Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Χταπόδι τουρσί


Ο τέλειος τσιπουρομεζές!!!

Υλικά:
Ένα μεγάλο χταπόδι
1 κούπα ξύδι
2-3 δαφνόφυλλα
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 κ. σ. πιπέρι σε κόκκους
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες μέτρια
κάπαρη, ρίγανη, χοντρό αλάτι, μπούκοβο
Αφαιρούμε από το χταπόδι μάτια δαγκάνα και εντόσθια και το βράζουμε για 15' σε χύτρα, μαζί με τα δαφνόφυλλα, το πιπέρι και το μπαχάρι.
Αφού το ξεπλύνουμε και το αφήσουμε να κρυώσει λίγο το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο μαζί με το σκόρδο, την κάπαρη, τη ρίγανη, το χοντρό αλάτι και το μπούκοβο . 
Γεμίζουμε το βάζο με 2/3 ξύδι και 1/3 αλάτι και κλείνουμε καλά.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μια βδομάδα, τουλάχιστον.
Αφού ανοιχτεί το βάζο διατηρείται (θεωρητικά πάντα) για μήνες στο ψυγείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου