Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Παντζαρόπιτα, ὅλο γλύκα!.


Ὅλα ξεκίνησαν μέ τή "συγκομιδή" τοῦ παντζαριοῦ τῆς παρακάτω φωτογραφίας (τοῦ πρώτου ἀπό μιά παρέα παρομοίων, εὐτραφῶν, μεγαλωμένων μέ ἀγνή κοπριά καί πολύ ἀγάπη) 

ὑλικά
τό παντζάρι τῆς φωτογραφίας (ἐναλλακτικά μισό κιλό - άκαθάριστα - παντζάρια)
δύο ἀβγά
τέσσερις κοῦπες ἀλεύρι ὁλικῆς ἄλεσης
μιά κοῦπα φέτα τριμμένη μέ τό χέρι
μιά κούπα λάδι
μιά κ. γ. πιπέρι
τρεῖς κοῦπες νερό
ἕνα σφηνάκι τσίπουρο
μιά κ. γ. ἀλάτι
λάδι γιά τό ταψί

Καθαρίζουμε τό παντζάρι (ἤ τά παντζάρια), πετώντας καί τά φύλλα.
Ψιλοκόβουμε σέ λεπτά ραβδάκια.


Ἀνακατεύουμε τά ψιλοκομμένα παντζάρια μέ τή μιά κούπα ἀλεύρι, τή φέτα, τό λάδι, τά αυγά καί τό πιπέρι.
Σέ ἕνα ἄλλο μπώλ φτιάχνουμε κουρκούτι μέ τό ὑπόλοιπο ἀλεύρι, τό ἀλάτι, τόν πολτό σκόρδου, τό τσίπουρο κάι τό νερό.


Στρώνουμε σέ λαδωμένο ταψί τό μισό κουρκούτι, ἀπλώνουμε, πάνω του, τό μίγμα τοῦ παντζαριοῦ καί τέλος σκεπάζουμε μέ τό ὑπόλοιπο κουρκούτι.
Ρίχνουμε λίγο λάδι, ἀπό πάνω καί ἡ πίτα μας εἶναι ἔτοιμη γιά φούρνισμα.


Ψήνουμε γιά μιά ὥρα, σέ προθερμασμένο φοῦρνο, στούς 190 βαθμούς, στή μεσαία σκάρα.


Ἀφήνουμε λίγο νά κρυώσει (γιά νά κόβεται σωστά) καί σερβίρουμε.

Συνοδεύεται, θαυμάσια, ἀπό μιά μαύρη καπνιστή μπύρα (μοναστηριακοῦ τύπου), ὑψηλοῦ ἀλκοολικοῦ βαθμοῦ!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου