Μέ στέβια γιά νά τρώγεται ἄφοβα!!!
ὑλικά:
1 κιλό ἀκτινίδια, καθαρισμένα
1 λεμόνι
50 γραμμάρια
στέβια
1 φῦλλο ἀρμπαρόριζας
Καθαρίζουμε τά ἀκτινίδια (βοηθάει πολύ τό ἐργαλεῖο καθαρισμοῦ ντομάτας) καί τά κόβουμε στά δυό ἤ τέσσερα, ἀνάλογα μέ τό μέγεθός τους.
Σέ μιἀ λεκάνη, σκεπάζουμε τά ἀκτινίδια μέ τή
στέβια, κλείνουμε μέ διάφανη μεμβράνη καί ἀφήνουμε 12 ὧρες, σέ θερμοκρασία δωματίου, νά βγάλουν τά ζουμιά τους καί νά
μαλακώσουν.
Σέ μιά κατσαρόλα,
ἀδειάζουμε τό περιεχόμενο τῆς λεκάνης,
προσθέτουμε τήν ἀρμπαρόριζα καί βράζουμε γιά 30 λεπτά.
Ἀφαιροῦμε τήν ἀρμπαρόριζα,
πολτοποιοῦμε ἐλαφρά τά ἀκτινίδια (καλό εἶναι νά βρίσκουμε
στή μαρμελάδα μας κομματάκια φρούτου) καί συνεχίζουμε τό βράσιμο μέχρι νά
πήξει.
Γεμίζουμε ἀποστειρωμένα βάζα καί τά ἀναποδογυρίζουμε
γιά νά κρυώσουν (ἐλέγχουμε ἄν τά καπάκια ἔχουν «ρουφηχτεῖ», ὥστε νά ἔχει γίνει ἡ στεγανοποίηση).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου