ὑλικά
1,5 λίτρο τσίπουρο
φλοῦδες ἀπό:
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
2 μανταρίνια
1 λίτρο νερό
800 γραμμάρια ζάχαρη
3 φύλλα ἀρμπαρόριζας
Πλένουμε τά ἑσπεριδοειδῆ μας καί τά ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
Βάζουμε τίς φλοῦδες σέ γυάλινο δοχεῖο μαζί μέ τό τσίπουρο, κλείνουμε καλά καί τό ἀφήνουμε σέ σκοτεινό καί δροσερό μέρος γιά ἕνα μήνα.
Ὅταν περάσει ὁ μήνας, ἐτοιμάζουμε τό σιρόπι μας.
Σέ κατσαρόλα βράζουμε τό νερό μέ τή ζάχαρη καί τά φύλλα ἀρμπαρόριζας, γιά 15 λεπτά.
Ἀφήνουμε
νά κρυώσει.
Στραγγίζουμε τό περιεχόμενο τοῦ γυάλινου δοχείου, πού ξεκουράστηκε γιά ἕνα μήνα στό σκοτάδι καί προσθέτουμε τό κρυωμένο σιρόπι.
Ἀνακατεύουμε ἐλαφρά καί εἴμαστε ἔτοιμοι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου