ὑλικά γιά τή ζύμη
2 κοῦπες ἀλεύρι γιά ὅλες τίς χρήσεις
2/3 κούπας χλιαρό νερό
1/3 κούπας λάδι
12,5 γραμμάρια (μισό κῦβο) νωπή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ἀλάτι
ὑλικά γιά τή σάλτσα
3 κ.γ. πελτέ
3 κ.γ. λάδι
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ. σ. ρίγανη ἤ θυμάρι
Σέ μιά λεκάνη ἀνακατεύουμε τό ἀλεύρι καί τό ἀλάτι.
Στήν κούπα μέ τό χλιαρό νερό, διαλύουμε τή μαγιά, μαζί μέ τή ζάχαρη.
Ἀφήνουμε,
περίπου
15 λεπτά, νά ἀρχίσει ἡ μαγιά νά "τρώει" τή ζάχαρη.
Συμπληρώνουμε τό λάδι στήν κούπα καί ἀδειάζουμε στό ἀλεύρι.
Δουλεύουμε τή ζύμη μέ τό χέρι καί διαπιστώνουμε ὅτι σιγά σιγά λαστιχώνει καί δέν κολάει.
Σκεπάζουμε μέ μιά πετσέτα καί τήν ἀφήνουμε νά ξεκουραστεῖ καί νά παχύνει, γιά μισή ὧρα.
Ἀπλώνουμε
τή ζύμη σέ ταψί, στρωμένο μέ λαδόχαρτο καί ψήνουμε στούς 230 βαθμούς, γιά 15 λεπτά, στή μεσαία σχάρα.
Στό μεταξύ, ἐτοιμάζουμε τή σάλτσα, χτυπώντας ὅλα τά ὑλικά της, σέ ἕνα βαζάκι.
Ὅταν ἡ ζύμη μας ἔχει πάρει χρωμματάκι, ἀπλώνουμε τή σάλτσα, τά τυριά καί ὅ,τι ἄλλο τραβάει ἡ ὄρεξή μας καί ψήνουμε γιά 10 λεπτά, πάλι στούς 230 βαθμούς (μόνο τήν κάτω σκάλα), στήν κάτω τελευταία σχάρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου